October and November brought major milestones, unseasonably warm temperatures and a community celebration of the work that has been completed thus far. 

Although we experienced some weather-related delays in October, due to strong winds and heavy rain, the crews working on the Center for the Arts have picked up the pace to keep us on schedule. Looking ahead to the winter months, the plan is for the building to be weather-tight by February. This will enable significant work to take place on the inside of the building. 

Looking back at October, the bones of the building seemed to appear overnight. First crews erected large, vertical steel beams, which made way for the addition of the structural steel forming the three large peaks of the roof. They added cladding to several sections of the roof, and behind the Main Street level sections of the building, you can make out the footprint of the new theater. They also poured much of the concrete floor in what will be classrooms on the Main Street level of the building, which will house studio art and ensemble rooms for music. Crews also poured the garden-level floors, which will be home to the ceramics, 3D art and photography studios, as well as additional ensemble and practice rooms. Behind the classrooms, you can now see the corridor, which will bring visitors into the balcony area of the theater, as well as the structure of the seating areas and main stage. Finally, closest to the pool and tennis courts, workers insulated the foundation for the future black box theater, costume shop and classrooms and installed the steel for the floor. 

Not all of the work on the Center for the Arts is immediately visible. Behind the scenes, we installed the building's utilities and administrators made decisions about the interior of the building, from mill-work and the color and fabric choices for the theater seats, to material choices for the walls and flooring and the placement of way-finding signage.

The campus community celebrated these milestones on October 27 by signing a steel beam that now sits prominently above the Main Street entrance. Eventually, the beam will be enclosed, but the building will forever bear the names of the current students, faculty and staff who witnessed its construction.